Kalender

24
November

Sinikka Langeland, Trygve Seim, Mats Eilertsen, Markku Ounaskari

Dato
Tid
Sted
Arrangør
24.11.2018
15.00-16.30
Galleri Festiviteten
Sinikka Langeland
Inngang
Kr. 200,-
Billetter i døra

Fjelljazz er et brukt som begrep om mye av den norske jazzen. Sinikka Langeland er kanskje den fremste utøveren av det vi litt løst kan kalle skogjazz, skriver Stavanger Jazzforum og siden debuten i 1994 har hun formidlet tradisjonsmusikk med utgangspunkt i den skogfinske kulturen på Finlands nasjonalinstrument Kantele.
Musikken karakteriseres som ren lyd, ren musikk med hypnotiserende rytmikk med mange nyanser i klangbildet. Musikken kvartetten vil spille er hovedsakelig fra albumet Starflowers med dikt av Hans Børli og Langelands musikk. Starflower platen markerte Sinikka Langeland sin internasjonale debut på det velrennomerte plateselskapet ECM og tas nå fram som del av feiringen av Hans Børli 100 år.

Sinikka Langeland spiller med flere av Nordens aller fremste jazzmusikere. Saksofonisten Trygve Seim og den finske trommeslageren Markku Ounaskari har jobbet med Sinikka i mange år og utviklet et meget finstemt samspill. Trygve Seim er en meget ettertraktet og dyktig musiker som i høst også er aktuell med nytt album (Helsinki Songs på ECM) med sitt eget band. Mats Eilertsen fra Eidsvoll er en svært ettertraktet bassist og jazzkomponist. Han har åtte albumutgivelser i eget navn. Den siste Rubicon for det tyske plateselskapet ECM.

Besetning;
Sinikka Langeland – vokal, kantele,Trygve Seim, saksofon, Mats Eilertsen, bass, Markku Ounaskari – trommer

BilletterBilletter via e-postTa kontakt